Home

EVC: hét alternatief voor ervaren adviseurs!

 

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring! Veel financieel adviseurs zien op tegen het reguliere examentraject. Daarom biedt WFTNIVO het EVC-traject aan: een alternatief voor het reguliere examen.

EVC: hét alternatief voor het reguliere Wft-examentraject
Veel financieel adviseurs zien op tegen het reguliere examentraject. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo ervaren de meeste adviseurs een grote kloof tussen theorie en praktijk, waardoor ze het examen niet doorkomen. Sommigen hebben moeite met de vraagstelling of het lezen van alle teksten tijdens het examen. Anderen hebben naast hun werkzaamheden simpelweg geen tijd meer over om ook nog te studeren voor het Wft-examen. Uiteindelijk gaat het erom dat enkel vakbekwame, betrouwbare adviseurs het Wft-diploma behalen en daarom biedt WFTNIVO het EVC-traject aan: een alternatief voor het reguliere examen.

Wat is het EVC-traject?
Met een EVC-traject maakt u inzichtelijk welke kennis, vaardigheden en competenties u de afgelopen jaren hebt opgedaan. Dit doet u door online een portfolio samen te stellen dat uit bewijsmateriaal bestaat. Dit bewijsmateriaal dient niet ouder te zijn dan vijf jaar en kan bestaan uit bijvoorbeeld diploma’s, referenties, adviesdossiers, klantprofielen en e-mails met klanten. Zodra uw portfolio gevuld is met voldoende relevante stukken, dient u het portfolio in. Twee assessoren bekijken uw portfolio en stellen aanvullende en verdiepende vragen tijdens het assessmentgesprek. Deze vragen gaan over uw portfolio en de wijze waarop u uw werkzaamheden uitvoert. Op basis van uw portfolio en het assessmentgesprek schrijven de assessoren een eindrapportage. Als de verworven kennis, vaardigheden en competenties voldoende zijn, ontvangt u het officiële Wft-diploma.

Is het EVC-traject geschikt voor mij?
Het EVC-traject is geschikt voor (ex-)adviseurs die voldoende ervaring hebben in de financiële dienstverlening. Bent u benieuwd of uw ervaring voldoende is om via een EVC-traject uw Wft-diploma te kunnen behalen? Doe dan de gratis Snelscan van WFTNIVO.

Waarom EVC in plaats van een examen?
1. U bent geen tijd kwijt aan studeren voor het examen. U hoeft alleen maar bewijsmateriaal van uw ervaring als adviseur digitaal aan te leveren, gewoon vanachter uw laptop thuis. Daarnaast zal u samen met twee assessoren eenmalig het door u aangeleverde bewijsmateriaal doorlopen.

2. U kunt bij ons van tevoren een gratis WFTNIVO-Snelscan doen om te zien of u voldoende ervaring hebt om uw diploma te kunnen behalen door middel van een EVC-traject. Indien uit deze test is gebleken dat u voldoende ervaring hebt om door middel van een EVC-traject uw diploma te kunnen behalen, is de kans groot dat u uw diploma aan het einde van het traject ook daadwerkelijk binnen hebt. U hebt dus van tevoren meer zekerheid dat u zult slagen dan bij een examen, aangezien u weet dat uw ervaring voldoende is.

3. Het is een professionele manier om erkenning te krijgen voor uw adviseurskwaliteiten. U kunt uw enthousiasme voor het vak delen tijdens het EVC-traject en u zult beoordeeld worden door een vakgenoot. De benadering is hierdoor persoonlijk, net als in uw dagelijks werk.

EVC voor organisaties

WFTNIVO biedt het EVC-traject ook aan voor organisaties. Wanneer meerdere kandidaten hetzelfde EVC-traject willen volgen kan er gekozen worden voor een groepsgewijze aanpak. Tijdens het traject vindt er een gezamenlijke intake plaats. De kandidaten (collega’s) krijgen tijdens deze intake meer informatie over de procedure van het EVC-traject en er wordt besproken aan welke eisen het portfolio moet voldoen. Dit gebeurt in groepsverband, zodat kandidaten elkaar kunnen helpen. Vervolgens gaan de kandidaten aan de slag met het vullen van het persoonlijk portfolio. Ook hierbij kunnen de kandidaten steun krijgen en geven aan medekandidaten of kunnen zij hulp krijgen van een portfoliobegeleider. Na het vullen van de portfolio’s volgt er een individueel criteriumgericht interview.

Deze mogelijkheid van examineren kan de samenwerking in de organisatie positief beïnvloeden. WFTNIVO biedt deze mogelijkheid aan op de locatie in Nieuwegein, maar biedt ook een incompany mogelijkheid, zodat alle gesprekken en bijeenkomsten op locatie worden georganiseerd.

Waarom WFTNIVO?
Wij zijn een kleine organisatie met expertise op het gebied van Wft.
U kunt bij ons voor alle Wft-modules EVC-trajecten doorlopen. Dat betekent dat u ook uw PE via het EVC-traject kunt behalen.
We zijn goed te bereiken: zelfs in de avonden en in het weekend.

Meer informatie
Twijfelt u nog en bent u benieuwd of u met uw ervaring in aanmerking zou kunnen komen voor een Wft-diploma? Doe dan nu de WFTNIVO-Snelscan of neem contact op met ons via het e-mailadres info@wftnivo.nl of het telefoonnummer 030-602 3075.

 

EVC-trajecten

Mondelinge examens

EVC-traject Wft Consumptief Krediet initieel

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Consumptief krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Consumptief krediet initieel. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren hebt opgedaan. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (eindtermen) voor een Wft-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

EVC-traject Wft Consumptief Krediet PE

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Consumptief krediet PE

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Consumptief krediet PE. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen PE-module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren hebt opgedaan met betrekking tot de actuele ontwikkelingen. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (ontwikkelingen) voor een Wft PE-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

Indien uw beroepskwalificatie Adviseur Consumptief krediet is, dan dient u het PE-certificaat voor Consumptief krediet te behalen. Hiermee onderhoudt u automatisch de module Basis.

EVC-traject Wft Hypothecair Krediet initieel

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Hypothecair krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Hypothecair krediet initieel. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (eindtermen) voor een Wft-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

EVC-traject Wft Hypothecair Krediet PE

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Hypothecair krediet PE

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Hypothecair krediet PE. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen PE-module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren hebt opgedaan met betrekking tot de actuele ontwikkelingen. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (ontwikkelingen) voor een Wft PE-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

Indien uw beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair krediet is, dan dient u het PE-certificaat voor Hypothecair krediet te behalen. Hiermee onderhoudt u automatisch de modules Basis en Vermogen.

EVC-traject Wft Pensioen initieel

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Pensioen initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Pensioen initieel. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (eindtermen) voor een Wft-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

EVC-traject Wft Pensioen PE

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Pensioen PE

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Pensioen PE. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen PE-module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren hebt opgedaan met betrekking tot de actuele ontwikkelingen. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (ontwikkelingen) voor een Wft PE-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

Indien uw beroepskwalificatie Adviseur Pensioen is, dan dient u het PE-certificaat voor Pensioen te behalen. Hiermee onderhoudt u automatisch de modules Basis en Vermogen.

EVC-traject Wft Schadeverzekering particulier initieel

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Consumptief krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Schadeverzekering particulier initieel. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (eindtermen) voor een Wft-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

EVC-traject Wft Schadeverzekering zakelijk PE

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

Bent u een financieel adviseur met ruime ervaring, maar heeft u uw diploma nog niet behaald? Dan is een EVC-traject wellicht iets voor u. EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties. 

EVC-traject Wft Consumptief krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Schadeverzekering zakelijk PE. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen PE-module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren hebt opgedaan met betrekking tot de actuele ontwikkelingen. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (ontwikkelingen) voor een Wft PE-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

Indien uw beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering zakelijk is, dan dient u het PE-certificaat voor Schadeverzekering zakelijk te behalen. Hiermee onderhoudt u automatisch de modules Basis en Schadeverzekering particulier.

EVC-traject Wft Schadeverzekering zakelijk initieel

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Consumptief krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Schadeverzekering zakelijk initieel. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (eindtermen) voor een Wft-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

EVC-traject Wft Schadeverzekering particulier PE

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Consumptief krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Schadeverzekering particulier PE. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen PE-module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren hebt opgedaan met betrekking tot de actuele ontwikkelingen. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (ontwikkelingen) voor een Wft PE-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

Indien uw beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering particulier is, dan dient u het PE-certificaat voor Schadeverzekering particulier te behalen. Hiermee onderhoudt u automatisch de module Basis.

EVC-traject Wft Vermogen initieel

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Consumptief krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Vermogen initieel. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren heeft opgedaan. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (eindtermen) voor een Wft-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

EVC-traject Wft Vermogen PE

Klik hier

Behaal uw diploma door het aantonen van uw ervaring!

EVC-traject Wft Consumptief krediet initieel

Dit EVC-traject bestaat uit de module Wft Vermogen PE. In dit EVC-traject maakt u voor uw gekozen PE-module zichtbaar welke kennis, vaardigheden en competenties u in de afgelopen jaren hebt opgedaan met betrekking tot de actuele ontwikkelingen. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de examenstandaard (ontwikkelingen) voor een Wft PE-diploma. Het EVC-traject bij WFTNIVO is een wettelijk geldig alternatief voor het examen.

Indien uw beroepskwalificatie Adviseur Vermogen is, dan dient u het PE-certificaat voor Vermogen te behalen. Hiermee onderhoudt u automatisch de module Basis.

Hoe ziet het traject eruit?

Houd voor de zekerheid rekening met een doorlooptijd van minimaal zes weken voor uw EVC-traject. Als u meer tijd nodig heeft voor het samenstellen van uw portfolio, dan is dat uiteraard geen probleem.

Stap 1: Vragenlijst/WFTNIVO Snelscan
Doe eerst de gratis WFTNIVO Snelscan op onze website, zodat wij kunnen beoordelen of u over voldoende ervaring beschikt om door middel van een EVC-traject uw Wft-diploma te kunnen behalen.

Stap 2: Aanmelding
Wanneer uit de Snelscan blijkt dat u door uw ervaring in aanmerking komt voor een diploma via een EVC-traject, kunt u zich voor dit traject aanmelden via de WFTNIVO-website.

Stap 3: Telefonisch intakegesprek
Binnen drie werkdagen na uw aanmelding vindt er een telefonisch intakegesprek plaats. Tijdens dit intakegesprek krijgt u meer uitleg over de vervolgprocedure en wordt u verteld waaraan uw digitale portfolio moet voldoen. Als we tijdens dit gesprek constateren dat het traject ongeschikt voor u zal zijn, kan het traject alsnog worden geannuleerd.

Stap 4: Portfolio
U gaat aan de slag met het verzamelen en aanleveren van documenten en bewijsstukken die aantonen dat uw ervaring voldoet aan de examenstandaard (eindtermen als het gaat om een initiële module en de ontwikkelingen als het gaat om een PE-module) voor het Wft-diploma. U levert deze documenten aan in een digitale tool. U kunt dus gewoon thuis van achter uw pc aan de slag met het aanleveren van de bewijsstukken. Bij bewijsstukken kunt u denken aan: diploma’s (of certificaten of bewijzen van deelname), referent van gevolgde cursussen, trainingen en/of opleidingen, werkomschrijvingen adviesdossiers en reflectieverslagen van werkzaamheden, referenties van werkgevers en/of klanten, verslagen van functioneringsgesprekken en relevante hobby’s of vrijwilligerswerk. Het is van belang om genoeg variatie aan bewijzen aan te leveren. Let op: Het verzamelen van bewijsstukken kan tijdrovend zijn.

Stap 5: Assessmentgesprek
Ongeveer twee weken na het indienen van het portfolio volgt het assessmentgesprek op onze toetslocatie in Nieuwegein. Voor een initieel diploma duurt dit gesprek ongeveer 30-60 minuten. Voor een PE-certificaat duurt het gesprek ongeveer 20-40 minuten. Tijdens dit gesprek zal een assessor u bevragen over de door u aangeleverde documenten en bewijsstukken, en de wijze waarop u uw werkzaamheden uitvoert.

Stap 6: Eindrapportage
Na het assessmentgesprek schrijven de assessoren een eindrapportage. Wanneer zij uw eerder verworven kennis, vaardigheden en competenties als voldoende beoordelen, ontvangt u het officiële Wft-diploma.