Home

Permanente Educatie

Om als financieel adviseur te mogen werken dient u te beschikken over een geldige beroepskwalificatie. Deze kunt u behalen door de onderliggende initiële examens met succes af te leggen. Vervolgens dient u per Permanente Educatie periode het PE-examen te halen. Hieronder staan de beroepskwalificaties die u als financieel adviseur kunt behalen in een schema weergegeven:

Zodra u alle -voor uw beroepskwalificatie benodigde- initiële examens hebt behaald, dient u het PE-examen te behalen. Dit PE-examen moet u behalen op beroepskwalificatieniveau; de onderliggende modules worden hiermee automatisch onderhouden.
Stel, u dient te beschikken over de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair krediet, dan dient u eerst de initiële examens Basis, Vermogen en Adviseur Hypothecair krediet te behalen. Vervolgens dient u per PE-periode het PE-examen voor Hypothecair krediet te behalen. Hiermee onderhoudt u automatisch de modules Basis en Vermogen.

Wanneer moet ik een PE-examen doen?

U dient uw benodigde PE-examens(s) met succes af te leggen in de volgende PE-periodes:

  • PE-periode 2: 1 april 2019 t/m 31 maart 2022
  • PE-periode 3: 1 april 2022 t/m 31 maart 2025

De PE-periodes duren drie jaar en u dient dus elke drie jaar uw PE-examen(s) te halen.

Examen doen op twee manieren

WFTNIVO is officieel erkend als PE-exameninstituut.

Het reguliere PE-examen wordt afgenomen op een van onze 35 toetslocaties. Door ons brede aanbod is er altijd wel een toetslocatie bij u in de buurt. U bepaalt zelf het tijdstip waarop u examen wilt doen.

Adviesbevoegdheid herstellen

Als u in de PE-periode 2017 tot en met 2019 uw PE-examen niet hebt behaald, bent u niet meer adviesbevoegd. Uw adviesbevoegdheid kunt u herstellen door het behalen van een Bijzonder Examen. U kunt ook besluiten om de beroepskwalificatie opnieuw te behalen.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met een van onze medewerkers. Zij geven u graag persoonlijk advies. Ook voor praktische vragen kunt u bij ons terecht. 

Kijk in uw WFT account om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie omtrent uw beroepskwalificaties.